woensdag 27 september
24°C
116 km

Blaarmeersen maakt zich op voor een mooie zomer

Vandaag is het zomerseizoen gestart in het Sport-en Recreatiedomein De Blaarmeersen in Gent. Tot aan de start van de zomervakantie mag je al enkele keren "bewaakt" zwemmen. Maar er is meer. Er werden enkele opfrissingen gedaan aan het domein zodat het voor iedereen aangenaam vertoeven is. 

De temperaturen zijn een paar graden gezakt  in vergelijking met vorige week, maar dat hield de eerste "officiële" zwemmers niet tegen om een plonsje te wagen in het water van de Blaarmeersen. Dat zwemmen is daar vanaf vandaag toegestaan want de redders zijn er voor de eerste keer aanwezig. Tot aan de zomervakantie is er nog bewaking tijdens het Hemelvaartweekend, het Pinksterweekend en vanaf 15 juni op woensdag, zaterdag en zondag telkens van 13 tot 19 uur. Vanaf 25 juni is het dan echt zomer op de Blaarmeersen en zijn er elke dag redders aanwezig.

Verschillende zones 

Wie naar de Blaarmeersen komt kan zich in het tijdelijk afgebakend gedeelte vermaken in 3 verschillende zones. Je hebt het "Zonnebad", een rustige familiezone met een nieuw waterspeeltoestel, het "Springveld", met voetbal-en basketmogelijkheden, en het "Tuimelland". Dat is een speeltuin met extra speelelementen. In alle zones zijn er ook parasols voorzien die je beschermen tegen de zon. Bovendien worden er ook  zuilen met zonnecréme geplaatst voor de zonnekloppers. 

Hou het veilig en rustig

Volgens de stad Gent en beheerder Farys is iedereen welkom op de Blaarmeersen. Op voorwaarde dat ze het rustig en veilig houden. Gentenaars en studenten in Gent kunnen, op vertoon van hun identiteitskaart, gratis binnen. Anderen betalen 4 euro of kunnen zich een abonnement of gezinsabonnement aankopen. Groepen kunnen rekenen op een voordeeltarief. De afgebakende zone is tijdens de zomer dagelijks open van 10.30 tot 21 uur.