zaterdag 24 februari
8°C
11 km

Balans serveert een gezond ontbijt

Leerlingen van de Balans school in Gent hebben deze week in het kader van de “Brooddoosrijke week” kunnen genieten van een gezond ontbijt. Daarmee wil de school , die heel wat kinderen heeft uit kansarme gezinnen, de gelegenheid bieden om elk kind met een gevulde maag aan de schooldag te laten beginnen. Iets waar de school het hele jaar door op inzet. Zo is er bij Balans elke middag verse soep. Voor het ontbijt vandaag mochten ook de ouders mee aanschuiven.

De Balans school in Gent doet dit voor het tweede jaar op rij in het kader van de “Brooddoosrijke” week. Tijdens die week is er aandacht voor de problematiek van de lege brooddozen en komen ook de gezonde brooddozen aan bod.

Erik De Smedt – directeur Balans: "Waar lege brooddozen, of eigenlijk brooddozen die toch op een manier gevuld zijn. Waar dat we soms jammer vinden, frietjes erin, een stukken pizza dat kan gebeuren. Ja, moet wel zeggen, we komen al van een eindje en we zien echt wel verbetering de laatste jaren".

En dat dankzij onder andere de inspanningen van deze school. 

Hafsa El-Bazioui (Groen) - schepen van Jeugd Gent: "We staan hier toch wel op een school die een van de pioniers was. En eigenlijk als eerste de handen uit de mouwen heeft gestoken en nagedacht van hoe kunnen we het recht op gezonde voeding en goede voeding garanderen voor kinderen? Maar zeker ook alle ouders erbij betrekken, dus je ziet het. Vandaag zijn hier ook heel wat ouders die meekomen ontbijten".