zaterdag 27 april
16°C
4 km

Ae Jin leert ons de beste keuken ter wereld kennen in "Proef Korea"

De Italiaanse keuken is niet langer de populairste ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse reisbureau The Bucketlist Company. De nieuwe nummer 1 is de Koreaanse keuken. Maar wat is er zo bijzonder aan? We vroegen het aan Ae Jin Huys uit Gent Ze lanceert vanavond haar nieuwe kookboek 'Proef Korea' en vertelt ons de geheimen van de Koreaanse keuken. 

Ae Jin laat ons vandaag kennis maken met enkele Koreaanse gerechtjes. Voor velen nog onbekend, maar toch is de Koreaanse keuken al langer aan een opmars bezig. Meer nog volgens onderzoek van het Britse reisbureau The Bucketlist Company is de Koreaanse keuken zelfs de populairste ter wereld.

INTERVIEW
SVO: Ae Jin Huys: "Ik denk dat het allemaal vernieuwende en verrassende smaken en heel typerend zijn de slowfood smaakmakers: de jang, dat zijn gefermenteerde sauzen waar allemaal mee wordt afgekruid: de sojasaus, de chilipasta en de sojabonenpasta en dat geeft wel een echte touche aan uw gerecht met heel veel diepte ook dankzij die fermentatie".

Wat peper en zout is voor ons, zijn deze drie smaakmakers voor de Koreaanse keuken. In het nieuwe kookboek van Ae Jin staan 70 recepten met lokale producten van bij ons. Alles is eenvoudig te maken en in enkele stappen heb je een stukje Korea op je bord.

INTERVIEW
SVO: Ae Jin Huys 
We gaan eigenlijk de Koreaanse keuken brengen met ingrediënten die mensen hier normaal zouden kopen zoals bloemkool, aardappelen, vis of vlees en we gaan daar eigenlijk die Koreaanse smaakmakers gaan bijhalen om het een Koreaanse touche te geven en dat is ook het concept van mijn boek. Op een heel laagdrempelige manier de Koreaanse keuken leren kennen.