Aalter stelt plannen voor nieuw ontmoetingscentrum in Ursel voor

In Ursel, deelgemeente van Aalter, zijn de plannen voor het nieuwe ontmoetingscentrum vanmorgen voorgesteld. Het parochiaal centrum, De Reinaertzaal, wordt vanaf volgend jaar vervangen door een nieuwbouw met een multi-functioneel karakter. Zo is er plek voor de buitenschoolse kinderopvang en de bibliotheek van Ursel. Maar ook het lokale verenigingsleven zal het ontmoetingscentrum kunnen gebruiken. En dat gebouw zal trouwens ook vollop in het groen liggen.

De voormalige parochiezaal in Ursel staat al een tijdje leeg en ligt pal in het centrum van het dorp, rechttegenover de basisschool en woonzorgcentrum Onderdale. En dat biedt volgens het gemeentebestuur van Aalter heel wat voordelen. Het gebouw werd aangekocht en de plannen voor een nieuw ontmoetingscentrum in Ursel werden gesmeed. Dit oude gebouw wordt vanaf augustus met de grond gelijk gemaakt en vervangen door een nieuwbouw voor multi-functioneel gebruik.

Pieter De Crem (CD&V), burgemeester Aalter: "We zijn met iedereen aan de slag gegaan lokale aannemers, en ook met het verenigingsleven dat hier een belangrijke rol speelt in Ursel, zoals overal in onze gemeente en daar willen wij onze rol spelen. Wij vinden dat verenigingsleven zo belangrijk, wij bieden een goede infrastructuur aan die natuurlijk hypermodern is - het is een concept met twee bouwlagen en het komt tengoede aan de behoeften- maar het is ook belangrijk voor ons dat we dit niet zomaar doen, is dit niet het feit van we bouwen overal een beetje maar wel om heel die gemeentelijke infrastructuur, die dorpsinfrastructuur te laten doorlopen en het doorgeefluik te laten zijn van onze gemeente en bij ons gebeurt dat allemaal gratis voor ons lokaal verenigingsleven".

De polyvalente ruimte voor de lokale verenigingen komt op de eerste verdieping van de nieuwbouw, vlak naast de zaal waar de lokale bibliotheek van Ursel ingericht wordt. Het gelijkvloers is bestemd voor de buitenschoolse kinderopvang. Tegen eind volgend jaar zouden de werken achter de rug moeten zijn.