woensdag 4 augustus
19°C
0 km

AVS Zomerweekend

 

Jeremy en Ellen ontvangen in het zonnige Limburg telkens een toffe gast voor een babbel over zomerherinneringen, toekomstplannen, dilemma’s, en nog veel meer!

Uiteraard mogen een zomerse barbequetip, en leuke uitstappen in eigen streek en in Limburg niet ontbreken.

Niet te missen dus, AVS Zomerweekend.
 

Recept Aflevering 5:

GERECHT: Bruschetta van zuurdesem met wijtingfilet

Ingrediënten:

                            -  zuurdesembrood

                            -  wijtingfilet

                            -  jonge prei

                            -  venkelzaadjes

                            -  anijszaadjes

                            -  grijze garnaaltjes

                            -  zeezout

                            -  water

                            -  agastache

                            -  olijfolie

                            -  curcuma

                            -  gember

                            -  gele mosterd

                            -  pepermolen

                            -  1 limoen

WERKWIJZE
VOORBEREIDING IN DE KEUKEN:

schil de verse curcuma en de gember en cutter onder de gele mosterd

KOUDE VOORBEREIDING OP DE WERKTAFEL IN DE TUIN:

versnij het brood in dikke sneden en strijk in met olijfolie met een borsteltje
snij de prei in korte stukjes
maak een oplossing van water en zout en laat de visfilet 10 minuutjes zwemmen
pluk de bloemetjes en blaadjes, zet de ingredienten en jouw bord klaar     

BEREIDING OP DE BBQ

1. de prei:

week de zaadjes in een klein bodempje water voor enkele minuutjes
giet olijfolie over de plaat en bak de prei aan,
draai af en toe om de kleur en gaarheid te controleren
overgiet af en toe met de zaadjes en het water, kruid met peper en zout

2. de wijting:

haal de wijting uit de pekel, dep droog en bedruppel met olijfolie
n limoensap beleg met enkele blaadjes agastache,
bak voorzichtig op de plaat met een klein geutje olijfolie
kruid met versgemalen peper van de molen en versgeraspte limoenzeste

3. de bruschetta:

bak de bruscetta krokant en goudbruin op de bakplaat

AFWERKING EN PRESENTATIE OP EEN HOUTEN PLANK:

bestrijk de bruschetta met een lepel curcuma-gembermosterd
eleg met de prei en vervolgens de vis erbovenop
schik de garnaaltjes en zalmeitjes bovenaan,
werk af met de blaadjes en bloemetjes van agastache

QUIZVRAAG: Wat is de laatste letter van het kruid dag gebruitk is?
                          
Bekijk de afleveringen in onze AVS-THEEK.