dinsdag 23 april
10°C
40 km

Rode biet taartje met cassis

Ingredienten:

  • 200 g aardappel geraspt
  • 300 g rode biet geschild
  • 1 rode biet groot
  • 40 g kikkererwtenbloem
  • lepel olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel miso
  • snuifje nootmuskaat

Lakkage:

  • 20 cl cassiscoulis
  • snuifje gemalen kardemom
  • 20 zaadjes koriander
  • 5 jeneverbesjes

Bereiding:

Weeg alle ingredienten af en zet klaar,
rol de grote rode biet af tot een groot breed lint met de japanse snijder

Rasp de bietjes en de aardappel , meng dit,
rasp de bietjes en de aardappel en rol op met het lint als een canneloni

Meng voor de jus alle ingredienten onder elkaar en voeg toe aan de schaal.

Plaats de rolletjes in de black pottery.

Gaar rechtstreeks op de grill boven het vuur gedurende 20 minuutjes.

De jus zal een mooie lak vormen en de bietjes ondertussen garen,
het lint kan je ook weglaten, dan vormt u de rostli in een platgedrukt bolletje.