donderdag 28 maart
12°C
60 km

Dashi Bouillon met groenten en zeevruchten

Ingrediënten:

  • katsuoboshi =  fijngesneden en gedroogde tonijnschilfers
  • kombu = gedroogd zeewier
  • water
  • groenten om te wokken
  • bosuitjes /  broccoletto / daikon /  groene asperges / radijsjes
  • zeevruchten op de  grill
  • st jacobsvruchten
  • langoestines
  • mosseltjes
  • overige zeegroenten
  • hijiki, dulce, wakame
  • 10 cl oestersaus, 10 cl soyasaus
  • 1 citroen

dashi.png

de ketel hangt boven het houtvuur,
giet er 2 liter water in met gedroogde tonijn en zeewier
breng aan de kook en laat nog 1 uur trekken tot bouillon.

Verwijder het zeewier en de tonijnvlokken : alles uitscheppen met visspaan.

Wok de lentegroenten met een weinig olie en wat water toegevoegd,
voeg de andere zeegroenten toe aan de bouillon,
wok de lentegroenten en voeg toe aan de bouillon.

grilleer de zeevruchten en voeg toe aan de bouillon,
werk af met een weinig citroensap, de oestersaus en de soyasaus
en eventueel wat spicy peper.