donderdag 25 april
10°C
32 km

Gevulde courgettebloem

Ingrediënten:

  • 500 gr gamba’sgamba’s
  • 3 eiwitten
  • cayennepeper en zout
  • 4 courgettebloemen
  • 2 gele tomaten
  • 1 oranje paprika
  • 5 cl witte balsamico
  • 10 blaadjes basilicum
  • 10 cl colijfolie
  • snuifje espelettepeper

Pluk verse courgettebloemen s’morgens terwijl ze nog mooi openstaan,
verwijder de koppen van de Gamba’s en leg met wat olijfolie in een schaal,
overgiet ze met wat witte wijn en plaats in de yakinuki om te garen.

Pel de staartjes, verwijder het darmkanaal, kruid met olijfolie, espelettepeper en zout
hak de staartjes fijn met en mes en meng er het eiwit onder.

Vul de geopende courgettebloemen met de tartaar van gamba’s,
leg op een ovenschaal met olijfolie in de oven om te garen.

Snij de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten en de steel en snij zowel de paprika
als de tomaat in blokjes, kruid af en plaats in de yakinuki oven met olijfolie.

Als de groenten gaar zijn mengen we de witte balsamico onder om een coulis te maken,
we werken af met fijn gesneden basilicumblaadjes.

Duw de gegaarde koppen van de gamba’s uit op een zeef en reserveer de jus.

Presenteer de courgettebloem op de salsa van tomaat en paprika en druppel er de jus van de koppen over.