zaterdag 20 april
10°C
25 km

Cassoulet van gegrillde groenten

  • asperges wit en groen
  • prei
  • wortel
  • 1 makreel
  • 2 sneetjes dun gesneden toast


    Groenten:

    week de linzen de dag ervoor, plaats ze met een halve liter groentenbouillon
    in een ovenschaal in de bbq snijd alle groenten in beetklare stukjes,
    grilleer alle groenten rauw op een fijne rooster.

    Maak rook door bevochtigde fruitboomschilfers op de kolen te gooien.
    Sluit het deksel van de yakinuki en rook de groenten voor enkele minuten.

    Voeg alle groenten toe aan de bouillon laat nog een tiental minuutjes trekken en serveer.

    Makreel:

    Fileer de makreel, strijk een dungesneden toast in met eiwit en plak de makreel er tegen,
    bak de makreel op de grill op de toast en serveer omgekeerd.

    Werk af met een streepje zure room met mierikswortel of wasabi.