maandag 2 oktober
25°C
7 km

Zwarte ballonnen voor de horeca in Ronse

Hoera, de overkoepelende vereniging van de horeca in Ronse, viert een trieste verjaardag. 1 jaar lockdown. Aan heelwat horecazaken waren zwarte ballonnen te zien, en de zaakvoerders zetten zich aan hun deur. Ze vrezen dat door deze situatie veel collega's hun zaak zullen verliezen en op straat terechtkomen. Het is vijf voor twaalf!

13 maart 2020, de horeca gaat op slot door corona. Voor eventjes klinkt het in het begin. Maar intussen is de toestand zeer ernstig. Sommige zaken zijn door de twee verplichte sluitingen al 240 dagen dicht, de sector bloedt. Achter elke horecazaak schuilt een ondernemer met zijn of haar gezin. En die kunnen hun passie nu niet uitoefenenen verliezen ook hun inkomen. 

Heropening op 1 mei 

Het perspectief dat de horeca weer kan openen op 1 mei aanstaande is natuurlijk goed nieuws, maar de weg is nog lang. De horeca moet nog eens 2 maanden overbruggen om te kunnen openen. En die opening zal nog niet zijn zoals het normale leven in de horeca. Daarom hopen deze handelaars dat de mensen in Ronse aan hen zullen denken als het weer "mag". Dat ze, net zoals in andere steden en gemeenten, ook gaan reserveren om een plaatsje te hebben. Zoniet vrezen deze horecamensen dat ze hun droom misschien moeten laten varen en op straat terechtkomen.