zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Zeeuwse bloemenvelden komen in kleur

Net over de grens, in Zeeuws Vlaanderen, staan er heel wat velden met tulpen. Vanaf Terneuzen tot in Hulst zie je verschillende soorten en kleuren. Het is stilaan de periode dat de tulpen volop in bloei staan, al gooit het koude weer, roet in het eten. Maar wat er nu al staat is leuk om langs te wandelen of te fietsen, maar vergis u niet. De tulpen zijn niet te koop en je mag ze ook niet plukken. Met andere woorden, kijken mag, aanraken niet.

Het is lente en dan staan heel wat bloemen in bloei en dus ook de tulpen. Om een prachtig veld met bloemen te zien hoef je niet onmiddellijk naar het Keukenhof in Nederland te rijden. Veel dichterbij in Zeeuws Vlaanderen, zijn er heel wat bloembollenkwekers waarvan de tulpenvelden stilaan in bloei komen te staan. De tulpen die hier staan worden niet geplukt of verkocht in de winkel . Ze worden met een specifieke reden gekweekt.

Mark Timmermans – Tulpenkweker: "Wij telen deze tulpen voor de bol. In de zomer gaan we die bol oogsten en die verkopen we. Die worden dan geëxporteerd of komen in de kasten. Het is dus van belang dat de tulpen ongemoeid en ongestoord blijven. Niet door lopen en zeker niet plukken". 

Dus wie langs de velden, zoals hier in Hoofdplaat, wil wandelen of fietsen, is van harte welkom. Maar blijf op het pad, zo kan je het kweekprogramma niet verstoren. En weet ook dat de velden nog niet overal even mooi staan.