woensdag 29 maart
17°C
37 km

WZC De Vijvers geeft start van campagne "Zuurstof voor dementie"

Woonzorgcentrum De Vijvers in Gentbrugge heeft een dubbelfeest gekregen: niet alleen vierden ze daar lichtmis, ze bouwden er vooral een verjaardagsfeestje. De Vijvers is vandaag precies 25 jaar oud. Er verblijven 180 bewoners in het woonzorgcentrum van wie meer dan een derde een lichtere of zwaardere vorm van dementie heeft. Het feest vandaag kreeg een extra touch want bij het planten van een ruwe berk hebben ze er symbolisch  de start gegeven  van de campagne' Zuurstof voor dementie'. 

De rode loper aan WZC De Vijvers. Bewoners en medewerkers, vrijwilligers en familie zijn genodigd aan een pannenkoekenbuffet. Lichtmis, dat is één maar 't is toch  vooral de 25 ste verjaardag van het WZC die voor  een overvolle cafétaria zorgt. Zichtbaar genieten de bewoners van het feest.

Dirk Beyens, directeur WZC De Vijvers: "We zijn met 180 bewoners. Je moet toch rekenen dat van die 180 er meer dan een derde kampt met dementie. En daarom hebben we ons aangesloten bij de actie van Zuurstof voor Dementie die in heel Oost-Vlaanderen loopt om er een boom te planten"

Een beter moment kunnen de mensen van de Oost-Vlaamse Expertisecentra Dementie Meander en Paradox  samen met de  Alzheimer Liga dan ook niet kiezen om hier hun actie ' zuurstof voor dementie' op gang te schieten, of liever planten  in dit geval. Zij willen tegen 2025 op minstens 100 plaatsen in Oost-Vlaanderen een ruwe berk planten. 

Christian Verhelst, 'Zuurstof voor dementie' : "We willen eigenlijk een symbolische plek creëren waar mensen met dementie een volwaardige plek in de maatschappij krijgen. Die boom staat daar symbool voor  maar we willen graag dat het een plek van ontmoeting en ook van lachen en feesten wordt, ontmoetingen bij alle fascetten in 't leven".