donderdag 18 april
11°C
0 km

Wonderwoud al even te bewonderen

Over twee jaar pas start de aanleg van de nieuwe groenpool Wonderwoud. Het hele gebied is momenteel nog ontoegankelijk, maar vandaag openen de poorten uitzonderlijk al eens. Buurtbewoners krijgen uitleg over de plannen.

De eerste fase van de inrichting van het wonderwoud start in 2023. Dat gebied is maar liefst 36 hectare groot. Rond de vijver komen een avontuurlijke speelzone, zitvlonders en een knuppelpad. Doorheen het hele gebied komen wandelpaden en spelelementen. Centraal in het Wonderwoud komt een uitkijktoren.

Vierde groenpool
“Met de inrichting van het Wonderwoud realiseren we ook in het noordoosten van Gent een grote, aantrekkelijke en toegankelijke groenpool”, vertelt Astrid De Bruycker, schepen van Openbaar Groen (Vooruit). “De buurt en alle Gentenaars krijgen er in 2023 een groene long bij van maar liefst 54 voetbalvelden groot, waar het fijn wandelen en spelen zal zijn.”

Niet veilig
Het Wonderwoud ligt op de locatie van het Oud Vliegveld en de voormalige zandwinningszone, bij Oostakker en deels op grondgebied van Lochristi. Het is er niet veilig, alleen het executieoord en de visvijver aan de Drieselstraat zijn vandaag te bezoeken. Eens de Vlaamse Waterweg de plaatsen van zandontginning heeft opgevuld en de veiligheid gegarandeerd is, kan het volgende deel worden afgewerkt en opengesteld.

Het Wonderwoud is alleen vandaag tussen 9u en 13u open. Er is randanimatie voor kinderen.