Wit-Gele Kruis opent verpleegpost in Ledeberg

In Ledeberg bij Gent is een nieuwe verpleegpost van het Wit-Gele Kruis geopend. Naast de post in Evergem is dat de tweede in onze provincie. Met een voorschrift van de huisarts kan je er elke voormiddag terecht voor eenvoudige verpleegkundige zorgen. Het Wit-Gele Kruis komt daarmee tegemoet aan de stijgende vraag naar zorg. 

Na een plechtige opening is de nieuwe verpleegpost van het Wit-Gele Kruis in Ledeberg klaar om patiënten te ontvangen. Je kan er voortaan terecht voor bijvoorbeeld inspuitingen, wondzorg of griepvaccins. Vier verpleegkundigen zullen elkaar afwisselen. Katleen is een van hen. En ze kon deze morgen niet wachten om haar eerst patiënt te behandelen.

Katleen De Loof - verpleegkundige: "Het is wel een beetje spannend. Ik werk al 25 jaar als thuisverpleegkundige. Het is een nieuw traject. Ik ga ook nog een stukje op de baan, maar grotendeels zal ik hier werken, en de mensen met heel veel plezier de kwalitatieve zorg bieden die ze verdienen"

Nu de nieuwe verpleegpost er is, verdwijnen de gekende autootjes van het Wit-Gele Kruis niet. De traditionele thuisverpleging blijft nog altijd bestaan, maar het voordeel van een verpleegpost als deze is dat patiënten die nog mobiel zijn, zorg kunnen krijgen wanneer het hen uitkomt.

Marc Vermeire - voorzitter Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen: "Op een verpleegpost kan een verpleegkundige meer patiënten zien dan op een thuisronde. Zeker met de huidge verkeersdrukte winnen we daar een stuk tijd mee. In die zin is het ook een antwoord op het tekort aan verpleegkundigen waar iedereen mee te kampen heeft die in de zorg werkt."