woensdag 29 maart
17°C
107 km

Wintercircus kent uitbaters

Het consortium TENT, een netwerk van Gentse ondernemers en organisaties, gaat het Wintercircus in Gent uitbaten. Zij willen van het iconische gebouw een echte technoligietempel maken. Want alle ondernemers en organisaties die in het Wintercircus kantoor zullen houden, werken rond innovatie en technologie. TENT staat in voor de inrichting, de invulling en de uitbating van het Wintercircus. De programmatie van de ondergrondse concertzaal in het Wintercircus komt in handen van cultuurhuis Vier nul Vier en Democrazy.

Het iconische Wintercircus in Gent heeft een uitbater gevonden. TENT, een verzameling van Gentse ondernemers en organisaties die allemaal al hun strepen hebben verdiend op het vlak van innovatie en technologie, zal het beheer en de invulling van het Gentse Wintercircus op zich nemen. TENT staat onder leiding van ondernemersorganisatie Voka, en ze willen van het gebouw een echte technologietempel maken. 

Hilde Schuddinck, regiodirecteur Gent Voka Oost-Vlaanderen: "Zij willen daar vooral ambassadeurschap op plakken. Het is zeker niet de bedoeling dat ze zich hier met hun kantoren zullen vestigen, maar wel dat ze mee gaan kijken met ons en zorgen dat de juiste concepten en vormen worden neergezet om nog meer aan innovatie en technologie te doen, in Gent maar liefst ook internationaal, zodat er ook op de internationale kaart gezien wordt wat Gent en ook de bredere regio te bieden heeft aan pareltjes op vlak van innovatie en technologie".

Ook de Gentenaar of de bezoeker in het algemeen zal hier in het Wintercircus kunnen binnenwandelen, want het binnenplein blijft publiek toegankelijk, er komt ook een brasserie en een restaurant en een terrasbar op het dak met een uniek zicht op de Gentse binnenstad. De ondergrondse concertzaal in het Wintercircus komt dan weer onder de hoede van cultuurhuis Vier Nul Vier en concertorganisator Democrazy. Zij zullen hier in najaar al het eerste rockconcert kunnen organiseren. De deuren van het Wintercircus zullen pas opengaan op 15 maart, dan wordt hier het eerste evenement georganiseerd.