woensdag 7 juni
25°C
0 km

Wim Opbrouck te gast in het Guislainmuseum

Presentator en acteur Wim Opbrouck stelt vanaf zondag tentoon in het museum dr. Guislain in Gent. En we krijgen een kant van hem te zien die we niet gewoon zijn. Voor het eerst in dertig jaar laat ie z`n bonte collectie tekeningen en notitieboekjes aan het grote publiek zien. De tentoonstelling Open Hart van Wim Opbrouck is heel divers. `t Is een drieluik, met ook een tekenklas, een kunstboek en een walvis, die  de volledige binnentuin van het museum inpalmt.

Openhartig, zo kan je de tentoonstelling van Wim Opbrouck in het museum Dr. Guislain in Gent misschien wel het beste omschrijven. We krijgen een inkijk in de beeldend kunstenaar die Wim Opbrouck naast z`n vele andere gedaantes ook blijkt te zijn. Een artiest die z`n hersenspinsels op papier tekent, maar die ook nadenkt over het leven. Het Psychiatrisch centrum Dr. Guislain is volgens Wim Opbrouck de beste plek waar hij z`n werk kan tonen. Hier wordt gegraven naar de ziel van de mens, maar er wordt ook gezorgd voor de ziel. En net naar die ziel van de mens is Opbrouck een hele week lang naar op zoek, tijdens het schilderen van een gigantische walvis.Wim Opbrouck schildert nog een hele week lang mee aan de walvis. En ondertussen gaat ie in gesprek met  kwetsbare zielen in de samenleving. Naast de tentoonstelling en de walvis is er ook een kunstboek die het plastische werk van Opbrouck openbaart. ook het tekenproces staat centraal staat centraal tijdens deze tentoonstelling.

Wim Opbrouck, acteur : "ik heb platische kunsten gestudeerd voor ik na de toneelschool ging aan het atheneum in Kortrijk, maar bijna niemand weet dat, bijna meer dan 30 jaar ben ik aan het tekenen tijdens opnames, repetities, maar ook tijdens mijn werk bij NTGent ben ik blijven tekenen en al dat werk verzamelt zich hier nu".