"Wij w'eiken niet voor parking"

In Oosterzele ligt een plan op tafel om drie eiken aan de Stationsstraat in Scheldewindeke te kappen. De bomen moeten plaats maken voor een parking. Verschillende buurtbewoners zijn niet te spreken over het idee en verzamelden ondertussen al meer dan 600 handtekeningen om de kap tegen te gaan.

De buurtbewoners begrijpen niet waarom de bomen moeten verdwijnen. Ze zeggen dat er er amper nood is aan extra parkeergelegenheid. Bovendien brengt de aanleg van een nieuwe parking de verkeersveiligheid in gedrang, vinden ze. Groen startte daarom een petitie op die ondertussen al meer dan 600 handtekeningen opleverde. Het parkje is ondertussen ook al volledig versierd. Buurtbewoners gaan samen ook een beroepschrift indienen.

Klachten

Voor elke boom die verdwijnt, komen er twee in de plaats, laat schepen van Groen Christ Meuleman weten. Er komen namelijk te veel klachten over de drie eiken. De vallende eikels zorgen voor schade. De gemeente zal dus in totaal zes nieuwe bomen aanplanten, een aan het Stationsplein, twee aan de sporthal en drie aan de Bijenhal. Bovendien, verzekert Meuleman, wordt de nieuwe parking er eentje met veel groen.