zaterdag 24 februari
8°C
10 km

Werken aan de N437 in Kruisem liggen stil

De vergunning voor de heraanleg van de Nazarethsesteenweg in Kruisem is vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De beslissing komt er na een klacht van vzw `Bescherm Bomen en Natuur`. Aanleiding voor de klacht was het rooien van 300 bomen langs de Nazarethsesteenweg voor de aanleg van een afgescheiden fietspad. De werken, die nog volop aan de gang zijn, zijn nu stilgelegd. 

De N437, tussen de Kruisemse deelgemeente Lozer en Nazareth, werd al voor een deel heraangelegd. Maar de werken zijn nu stilgelegd omdat de omgevingsvergunning, die nodig is voor de heraanleg van de weg, vernietigd werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De vzw Bescherm bomen en natuur diende een klacht in, omdat er volgens hen nodeloos 300 bomen werden gerooid. Die moesten plaats ruimen voor de aanleg van een afgescheiden fietspad. De bomen zijn intussen gerooid en de heraanleg van de N437 is volop aan de gang. Toch werd de vergunning nu vernietigd. Bij de vzw Bescherm Bomen en Natuur wou vandaag niemand voor de camera reageren. Schepen van Openbare Werken Robrecht Bothuyne uit Kruisem konden we wel strikken voor een reactie.

Robrecht Bothuyne (CD&V), schepen van Openbare Werken Kruisem: "Er zijn bomen gerooid al meer dan een jaar geleden ongeveer, met toestemming van de rechter en met vergunning, Maar een vzw uit Brugge kan zich daar niet bij neerleggen, en heeft de zaak ten gronde doorgezet en daar heeft de rechter in de kleine lettertjes van onze vergunning een te gebrekkige motivatie gevonden om alle bomen te rooien, zoals gebeurd is". 

Het Vlaams Gewest heeft nu drie maanden de tijd om een nieuwe omgevingsvergunning aan te vragen en het rooien van de bomen beter te motiveren. Intussen liggen de werken stil, en da`s een streep door de rekening van de gemeente Kruisem.