dinsdag 3 oktober
19°C
3 km

Welkom hier! (in Sint-Laureins)

'Welkom Hier', dat is de naam van een nieuw samenwerkingsproject tussen de dienst toerisme en de lokale economie in Sint-Laureins. Met steun van de provincie Oost-Vlaanderen wil men er de fysieke verkooppunten van hoeve- en streekproducten meer bekendheid geven. Zowel voor de inwoners als voor de bezoekers van de plattelandsgemeente.

Om het nieuwe project 'Welkom Hier' voor te stellen, hield de huifkar met de bevoegde schepenen, lokale telers en mensen uit de horeca onder meer halt bij De Margriete, een lokale kaasmakerij. Dit alles om Sint-Laureins en haar hoeve- en streekproducten bekender te maken.

Claudine Bonamie (Samen Anders), schepen van Lokale Economie Sint-Laureins: "We doen dus een zeer leerrijke tocht. Zowel met plaatselijke streekproducten-producenten en handelaars en met onze horeca mensen, logies-ondernemers. We hebben nu een project met 'Welkom Hier' waar we hoeve- en streekproducten willen bekendmaken. Zowel bij onze inwoners, bij onze recreanten maar voornamelijk ook bij onze toeristische ondernemers. Waarom, het is de bedoeling om een samenwerking te creëeren met streekproducten en toeristische landbouwers, iedereen eigenlijk samen".

Niet alleen het aspect van de lokale economie is belangrijk, ook voor het toerisme kan dit project een meerwaarde bieden.