woensdag 17 april
11°C
1 km

Week van de Boudin: Gentse horecazaken experimenteren met witte pens

Nog tot 24 april wordt in Gent de week van de Boudin gevierd. Verschillende horecazaken zetten zeven dagen lang de witte pens op het menu, met een speciale topping er bovenop. 

De witte pens, ofwel boudin blanc, is bij ons vooral tijdens het barbecueseizoen erg populair. Ter ere van de bekende worst wordt deze week de Week van de Boudin gevierd. Twintig Gentse horecazaken zetten zeven dagen lang een origineel boudingerecht op de kaart. Zo kan je proeven van een boudin op zijn Italiaans, op zijn Thais of op zijn Marokkaans.  

Monsieur Boudin
Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) en Jeroen Tavernier, ook wel bekend als Monsieur Boudin, gaven vanmiddag het startschot van de Week van de Boudin. Ze deden dat in Frituur Tartaar, één van de deelnemende horecazaken.