woensdag 27 september
24°C
122 km

Villa Zomernest: een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten

Sint-Martens-Latem heeft er een bijzonder plek bij: Villa Zomernest. Een open huis voor mensen geraakt door kanker. De villa is er voor kankerpatiënten, maar ook hun partners of nabestaanden zijn er welkom. 

Villa Zomernest, een voormalige vakantiewoning, is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naaste omgeving. Ingrid De Meester, die voor de tweede keer tegen kanker vecht, miste zo'n ontmoetingsplek toen ze een eerste keer herstelde van kanker. ''Ik ben op een nacht wakker geschoten met dat idee in mijn hoofd", vertelt Ingrid. "Ik had dan wel een droom, maar geen locatie. Daarvoor heb ik contact opgenomen met onze burgemeester."

Yoga en massage
En zo ontstond Villa Zomernest. De villa ligt in het groen vlakbij de Latemse Meersen en dat biedt extra mogelijkheden. Zo wordt er ook gewandeld en gefietst en zijn er yoga- en massagesessies. Deze week organiseren de vrijwilligers een belevingsweek en zijn er nog tot vrijdag tal van activiteiten gepland. Vanaf volgende week is Villa Zomernest telkens in de namiddag open.