zaterdag 24 februari
8°C
0 km

Villa Madonna pakt uit met miniatuurkermis

Wie op zoek is naar wat nostalgie kan de komende twee weekends terecht in Villa Madonna in Ronse. Daar staat een hele miniatuurkermis opgebouwd met attracties en kraampjes uit de jaren 80. Alles is zelfgemaakt door Dany Van Goethem. Hij is al sinds 1971 bezig met attracties na te bouwen tot in de kleinste details. En het resultaat is verbluffend. 

Caroline Van den Bossche - eigenaar Villa Madonna: "Het is inderdaad een miniatuurkermis en het is gemaakt op een schaal van 1/25 en dat is gemaakt door de neef van mijn echtgenoot Dany Van Goethem die eigenlijk al van in de jaren 70 begonnen is met eigen attrcaties op te bouwen vanaf nul. Alles is gemaakt van recuperatiemateriaal. Alles is zelfgemaakt soms uit krattenvan appelsienen enz. Het is naar voorbeeld van bestaande attracties, hij maakt er een foto van en maakt die dan na"

En het resultaat mag er best zijn. Elke attractie is tot in de kleinste details nagemaakt. Je herkent heel veel uit de jaren 80. De afbeeldingen, stickers en de typische eetkraampjes waar je nog in Belgische Frank moet betalen. De miniatuurkermis brengt je even terug in de tijd.