zaterdag 2 december
1°C
0 km

Vervangen van klokkenstoel Sint-Niklaaskerk is hele klus

In mei zouden de klokken van de Sint-Niklaaskerk opnieuw moeten luiden. Een aannemer is volop bezig met het ontmantelen en vervangen van de klokkenstoel. 

De eiken klokkenstoel dateert van 1966 en vertoont sporen van verrotting en houtworm. Daardoor mogen de klokken in de Sint-Niklaaskerk al bijna een jaar niet meer luiden. 

Met hulp van grote kraan

De klokkenstoel wordt nu vervangen en dat is een hele klus. De stoel, die in de toren van de kerk hangt, moet eerst ontmanteld worden. Vorige week werden de klokken verwijderd, op dit moment wordt de oude klokkenstoel afgebroken. Een grote kraan loodst de nodige materialen naar beneden en boven.

140.000 euro

Eind april wordt de nieuwe klokkenstoel naar boven gehesen. De stoel wordt gemaakt in tropisch hardhout, dat langer moet standhouden. "De werken, die in totaal 140.000 euro kosten, starten deze week en zullen iets meer dan twee maanden in beslag nemen." zegt schepen van Erediensten Sami Souguir (Open Vld). "Dat wil zeggen dat we in mei de klokken van de Sint-Niklaaskerk opnieuw in volle glorie zullen horen."