woensdag 29 maart
17°C
99 km

Vernieuwingssubsidie moet de Gentse Feesten ook overdag laten leven

De stad Gent wil jongeren nog meer betrekken bij de Gentse Feesten. Dat wil zeggen dat er ook meer activiteiten moeten zijn overdag. Daarom heeft de stad nu een “vernieuwingssubsidie” gelanceerd.

Het is nog even wachten op de Feesten zelf, maar de organisatoren zitten intussen niet stil. Zij worden vanaf dit jaar gestimuleerd door de stad Gent om te “verjongen”. Gent wil ook in de namiddag beweging op de pleinen en lanceert een “vernieuwingssubsidie”. Het geld daarvan komt uit de jaarlijkse subsidiepot. De organisatoren zijn zeker van 85% van de subsidie, de rest gaat naar de nieuwe subsidie. Daar zal in totaal zo’n 175.000 euro in komen.

Nieuwe impulsen

De stad rekent op de expertise van de talrijke vzw’s om met die vernieuwing aan de slag te gaan. Dat gaat enerzijds over een namiddagprogrammatie, maar kan ook gaan over jongeren actief betrekken in productie en programmatie. Het moet voor een nieuwe dynamiek zorgen en de Gentse Feesten klaar zeten voor de komende jaren. Het nieuwe subsidiereglement ligt ter goedkeuring op de gemeenteraad van februari.