Veiling ten voordele van Stappen vzw

Vzw Stappen, een begeleidingscentrum voor kwetsbare meisjes in Gent, organiseert nog tot zondag een kunstveiling in het veilinghuis Maison Jules in Sint-Amandsberg. `t Is al de tweede keer dat de jeugdhulporganisatie een veiling voor het goede doel organiseert. Er kan geboden worden op een veertigtal kunstwerken, van grotendeels lokale kunstenaars, maar ook wel een aantal grote namen, want ook Michael Borremans leverde een werk af voor de veiling. 

Een ets van Michael Borremans kopen voor het goede ? Het kan bij Maison Jules. Want de kunstenaar, die zelf in Sint-Amandsberg woont, stond met plezier een werkje ten voordele van zijn buren van vzw Stappen. En het werkje heeft momenteel ook het hoogste bod. De teller staat nu op 2750 euro. Maar er zijn nog enkele pareltjes te bewonderen bij Maison Jules. Naast Michael Borremans levert ook de Gentse Muriel Scherre en Lochristinaar Filip Naudts mooi werk af. Op deze twee werken en op alle andere werken kan er nog  geboden worden. Zondag tussen acht uur en half tien `s avonds loopt de veiling af, wie dan het hoogste bod heeft uitgebracht op een werk, haalt de buit binnen.

Pieter De Vis, coordinator vzw Stappen: "we willen zoveel mogelijk budget binnenhalen, de financiering van de overheid is niet altijd toereikend, en met het geld dat we hier ophalen willen we de jongeren ook kansen geven om dingen te doen in hun leven, dat ze een mooie kamer hebben, dat ze op reis kunen gaan, de juiste dingen kunnen kopen voor de sportclub, dus met die centen van de veiling kunnen we hen de nodige kansen in de maatschappij geven"

Je vindt alle werken terug op de website veilingvoorstappen.be, daar kan je ook je bod uitbrengen. Wie de werken liever van dichtbij bekijkt kan nog tot vrijdag terecht in het veilinghuis Maison Jules in Sint-Amandsberg.