maandag 2 oktober
25°C
7 km

VDK Bank Gent speelt de bekerfinale in het Sportpaleis

De vrouwen van VDK Bank Gent hebben zich geplaatst voor de finale van de Belgisch beker. Ze klopten Brabo Antwerpen met 3-0 en spelen op 27 februari de bekerfinale tegen VC Oudegem. 

Het wordt dus een beetje Gentse Feesten daar in het Sportpaleis , want na de heren van Caruur Gent hebben nu ook de vrouwen van VDK Bank Gent zich geplaatst voor de bekerfinale. VDK had aan 2 sets genoeg om zeker te zijn van het finaleticket en startte furieus. Het liep zelfs 10-0 uit in de eerste set. Maar dan kwamen er enkele opslagfoutjes waardoor Antwerpen terug in de match kon komen. Maar de Gentse dames hielden het hoofd koel en konden de 2 broodnodige sets al snel binnenhalen. Ook de derde set werd gewonnen waardoor VDK zich een verdiende finalist mag noemen. Setstanden waren 25/15, 25/19 en 25/22

Oost-Vlaanderen boven!

De ploeg van coach Morand sluit daarmee het jaar 2021 af. Ze zijn ongeslagen herfstkampioen, verloren nog maar 1 set in de competitie en zijn nu ook geplaatst voor de bekerfinale. Een perfect parcours dus. De bekerfinale wordt op zondag 27 februari gespeeld in het Sportpaleis, en het wordt een volledig Oost-Vlaamse affiche. VDK Bank Gent krijgt VC Oudegem tegenover zich, de heren van Caruur Gent spelen de finale tegen Lindemans Aalst.