zaterdag 10 december
2°C
3 km

VDK Bank Gent is landskampioen volleybal bij de vrouwen

De vrouwen van VDK Bank Gent hebben zondag hun tweede landstitel uit de clubgeschiedenis binnengehaald. Gent klopte in de derde en beslissende playoffmatch Ladies Volley Limburg met 3-1  

De finale tussen VDK Bank Gent en LVL Limburg kende een ongemeen spannend verloop. Iedereen zag Gent als de grote favoriet na een seizoen waar ze alles en iedereen domineerden. Alleen de bekerfinale werd verloren en dat moest nog even rechtgezet worden. Maar Limburg won de eerste partij in eigen huis met 3-2. VDK moest dus vorige week vol aan de bak wou het kans maken op de titel. En dat deed Gent. De derde en beslissende "belle" was meteen een feit. 

VDK gaat goed met de stress om 

In die derde match startte VDK goed. De eerste set werd meteen gewonen, en ook de tweede ging naar de thuisploeg. Iedereen dacht dan aan een droge 3-0, maar dat was zonder de Limburgers gerekend. Zij pakten uit met enthousiast werkvolleybal en haalden de 3e set binnen. Er was eventjes druk bij Gent, maar die zenuwen werden vlug in een vergeethoekje gespeeld. De Gentse dames haalden de vierde set binnen en mochten beginnen feesten. Het is de tweede titel voor Gent, negen jaar na de eerste. 

Voorronde Champions League 

Bij een titel hoort de mogelijkheid om Champions League te spelen. En dat zal Gent ook doen. De ploeg schrijft zich alvast in voor de voorronde zegt coach-voorzitter Stijn Morand. 

Stijn Morand, coach VDK Bank Gent: "we hebben dat intern al besproken en we hebben ook al rondvraag gedaan bij de sponsors. En we gaan ons inschrijven voor de voorronde van de Champions League, want uiteindelijk is het eerst een voorronde. Dus het is zeker de bedoeling dat we ons inschrijven voor die voorrondes, we gaan ervoor, want de club is ambitieus. Ik denk dat het hier op 2 jaar wel getoon en bewezen is. Dat is wel de max, het nieuwe bestuur is fantastisch het is niet voor niets dat we hier staan en na 3 jaar al een prijs pakken".