VDAB helpt bedrijven in Ronse aan personeel met mobiel opleidingscentrum

Het mobiele opleidingscentrum van de VDAB,  de bedrijven C-Mac en Incoplas en het gemeentebestuur van Ronse slaan de handen in elkaar om werkzoekenden een technische opleiding aan te bieden.  Die werkzoekenden zien er vaak tegenop om naar Wondelgem te rijden voor een opleiding bij de VDAB , terwijl bedrijven als C-Mac en Incoplas heel vaak op zoek zijn naar technische profielen. Met de opleiding ter plaatse hopen de bedrijven na 20 weken de cursisten te kunnen inlijven.

 Johan Browaeys - HR manager C-Mac: "Wij zoeken mensen die in een straal van 30 km rond het bedrijf wonen. Als we die mensen ook kunnen opleiden en ook de integratie geven in ons bedrijf,  denk ik is dat een meerwaarde. Wij hopen van die mensen die hier de opleiding krijgen dat we die ook kunnen rekruteren voor de toekomst".

De tent en containers van VDAB staan momenteel op het terrein van C-Mac,  maar ook het naburige bedrijf Incoplas ondersteunt het initiatief door bijvoorbeeld stageplaatsen aan te bieden.  Er is krapte op de arbeidsmarkt als het op technische profielen aankomt. Die mensen opleiden  op de toekomstige werkplek met de hulp van VDAB, biedt volgens alle betrokken partijen een meerwaarde.

Johan Van Hecke - projectmanager Mobiele Opleidingen VDAB: "Een standaard opleiding duurt ongeveer 20 weken. Maar evengoed als een cursist klaar is na 10 weken, kan hij of zij al aan de slag in het bedrijf. En dan creëren we een vrije ruimte om ander werkzoekende te laten instappen. Waardoor we een grote groep kunnen laten opleiden ter plaatse. Tijdens de periode dat we op locatie zijn". 

In het verleden heeft Ronse een mobiele opleiding voor zorgkundigen al met succes weten afronden. Vandaar dat het stadsbestuur ook het project voor technisch geschoolde mensen ondersteunt.