Vanavond start Istanbul Ekspres in Gent

De Istanbul Ekspres is terug van weggeweest. Vorig jaar kon het Gentse stadsfestival met Turkse muziek niet doorgaan, maar de komende dagen wordt dat goed gemaakt. 5 dagen lang kan je in de Handelsbeurs en De Centrale gaan luisteren naar gerenomeerde Turkse artiesten.

Tijdens het Istanbul Ekspres Festival verhuist de muzikale broeihaard van Istanbul naar Gent. De Centrale en de Handelsbeurs presenteren een melting pot. Je kan er verschillende soorten Turkse muziek ontdekken, van oriëntaals erfgoed over frisse popmuziek en bruisende jazz. Op het programma namens als Islandman, het Istanbul Fasil Ensemble, Melike Sahin en Hey Douglas. Zaterdag en zondag is er ook een workshop Anatolische en Turkse zang. Er is voor iedereen wel iets te vinden, zowel in de Centrale als in de Handelsbeurs. 

Luc Baekeland, De Centrale: ''Istanbul Ekspress is een merk op zich geworden, het overstijgt intussen de samnwerking tussen de partners handelsbeurs en de Centrale en ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat we systematisch hetzelfde spoor zijn blijven berijden.''

 

.