zaterdag 2 december
1°C
0 km

Valiezenkoers in Mullem gaat dit jaar niet door

Deelnemers die op gekke fietsen rondjes rijden en kledingsstukken aantrekken, da's de Valiezekoers in Mullem, bij Oudenaarde. Maar dit jaar zal het ludieke evenement niet doorgaan op 15 augustus. De organisatie kampt met een tekort aan vrijwilligers.

Gekke fietsen en tandems in allerlei vormen en kleuren en deelnemers die elke ronde een kledingsstuk moeten aantrekken uit hun valies. Het zijn taferelen van de traditionele Valiezekoers die we dit jaar niet zullen zien in Mullem. De organisatie moet noodgdwongen de handdoek werpen.

Geen vrijwilligers
Organisator Sien Audoor vindt te weinig helpende handen om de Valiezekoers te organiseren. "Uiteindelijk is de Valiezekoers een groot evenement met honderd deelnemers. Honderden tot soms duizend toeschouwers. Nu zijn we nog maar met 5 mensen in de organsatie. Dat komt allemaal op ons terecht en dat is wat te veel aan het worden."

51 jaar
Na 51 jaar verdwijnt zo voorlopig een uniek stukje folklore in Vlaanderen. En dat doet pijn. Vorige jaren waren het vaak deelnemers die uiteindelijk in de organisatie terechtkwamen, maar dat is nu veel minder het geval. En dus zou dit wel eens het definitieve einde van de Valiezekoers kunnen zijn.