dinsdag 21 september
18°C
40 km

Vaccinatiecentrum Gent even dicht na stroomuitval

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo is vannacht getroffen door een stroompanne. Daardoor is het niet zeker of de opgeslagen vaccins nog bruikbaar zijn. Het centrum bleef gesloten tot even na 10 uur vanmorgen. Al wie vroeger gevaccineerd moest worden werd naar huis gestuurd met een nieuwe afspraak. 

De deuren van het centrum bleven vanmorgen dicht, en dat zorgde voor een wachtrij. De stroom in het centrum is vanmorgen rond 3 uur uitgevallen, en de noodgenerator heeft niet overgenomen. Dat zorgde voor wat praktische problemen omdat de mensen in het centrum niet zeker waren of de vaccins nog bruikbaar zijn. Daarom werden in het UZ en de omringende vaccinatiecentra vaccins opgevraagd. 

4000 afspraken 

De dag is nochtans goed gevuld. 4000 Gentenaars moeten vandaag hun spuitje krijgen. Maar dat aantal komt niet in het gedrang zegt de stad. Iedereen met een afspraak zal vandaag of op een ander moment gevaccineerd worden aldus waarnemend burgemeester Sofie Bracke (Open Vld). Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) onderzoekt of de 3.740 opgeslagen flacons na de stroompanne nog bruikbaar zijn. Zelfs als dat niet het geval zou zijn, worden volgende week geen problemen verwacht. De Stad Gent en Eerstelijnszone Gent staan in nauw contact met de Vlaamse overheid om de situatie op te volgen. Later op de dag kwam het verlossende bericht dat er met de vaccins niets mis is.