zaterdag 24 februari
8°C
0 km

VAB Rijschool introduceert elektrische rijopleiding

Bij de VAB Rijschool werden nieuwe wagens voorgesteld. De Rijschool wil meer en meer inzetten op elektrische voertuigen omdat de overheden beslist hebben om de klassieke verbrandingsmotor meer en meer te gaan verbannen in een stadsomgeving.  Net daarom biedt VAB rijschool, op 6 plaatsen in Vlaanderen waaronder Gent, vanaf nu ook een rijopleiding met een elektrische auto aan.

Wie bij VAB een rijopleiding volgt in Gent zal voortaan kunnen kiezen voor een elektrische auto.  Aangezien er meer elektrische voertuigen de baan op komen is er volgens VAB nood aan een degelijke opleiding. Want zeggen ze bij VAB, rijden met een elektrische wagen is toch anders dan met een benzine wagen. Daarom heeft VAB 6 opvallende Cupra’s Born in dienst genomen. Slechts 6 van de in totaal 270 voertuigen, maar het is de bedoeling dat de  elektrische opleidingsauto’s op termijn 50% van de vloot zal uitmaken.  Wie een rijopleiding volgt bij VAB in Sint-Niklaas, Gent, Brugge of Alken kan nu al kiezen voor elektrisch.

Peter Landsheere - algemeen directeur VAB: "Zeker voor de jonge bestuurders betekent elektrisch rijden niet de toekomst, het is het heden. Gezien het toenemend belang van elektrische voertuigen dat zich zal doorzetten, vandaar dat we aan die jonge bestuurders de mogelijkheid willen geven een rijopleiding in elektrisch voertuig te volgen. Maar het is een keuze dioe ze zelf kunnen maken.  Als je komt voor een automaat en lessen wil volgen in een automaat bij VAB, dan kan je kiezen. Of het is een benzine versie nog steeds, ofwel kies je voor het elektrisch voertuig op de locaties waar we momenteel een hebben".