zaterdag 2 december
1°C
2 km

UZ Gent recruteert proefpersonen bij de studenten

Tijdens de student Kick-Off  probeert het UZ Gent studenten  te overtuigen om zich kandidaat te stellen als proefpersoon voor het uittesten van vaccins of medicijnen. Studenten zijn interessant omdat het meestal om jonge gezonde mensen gaat, die vaak ook tijd hebben. En die studenten kunnen de vergoeding die ze krijgen ook goed gebruiken. De campagne prikken of slikken loopt ook op  sociale media

Het UZ Gent heeft zijn tent opgeslagen op het sint-pietersplein tijdens de student kick-off. Op een ludieke manier proberen ze de studenten te overtuigen om zich kandidaat te stellen als proefpersoon. Want zeggen ze bij het UZ:  ''om nieuwe medicijnen te kunnen testen hebben we nu eenmaal vrijwilligers nodig''.

Isabel Leroux-Roels -professor UZ Gent: "Ja, dat zijn studenten doorgaans, jong en gezond. Zij hebben wat tijd vrij, de meeste studenten toch, in hun agenda om zich te engageren voor een studie. Zij brengen vaak ook hun vrienden mee als de ervaring positief is. Voor ons zijn student de ideale personen". 

Onderzoek is veilig 

 

Voor de tijd die ze er voor moeten vrijmaken krijgen ze een kleine vergoeding en dat komt in een studentenleven altijd van pas. Bovendien zijn dergelijke studies ook veilig.

Isabel Leroux-Roels -professor UZ Gent: "Voor dat we met zo een studie mogen starten, wordt dat eerst heel grondig onderzocht. Door ethische commissie door autoriteiten in Brussel, het VAG. Pas als men het voldoende veilig acht, dan mogen we pas met zo een studie starten".