woensdag 18 mei
25°C
74 km

Urban streetdancers verzamelen in Merelbeke

Merelbeke was zondag even het mekka van de streetdance. Want in sporthal Ter Wallen vond er vandaag de eerste grote danswedstrijd van het jaar plaats. Meer dan tweehonderd deelnemers namen het tegen elkaar op in de categorie urban dance. En dat zijn zwoele danspasjes op pompende beats.

De beste dansers van Vlaanderen kwamen vandaag samen in Merelbeke voor de eerste grote danswedstrijd van het jaar. De deelnemers aan deze urban danswedstrijd leerden hun pasjes in verschillende dansscholen verspreid over Vlaanderen. De jongste deelnemers zijn pas acht jaar, maar ook zij hebben de soms ruige dansbewegingen van streetdance al heel goed begrepen. Tijdens de wedstrijd dansen de deelnemers een mix van verschillende underground dansstijlen. Ze kunnen zich hier plaatsen voor latere kampioenschappen. 

Nick Geeraert, dansclub Dream Dance Merelbeke: "Momenteel is dit de tweede promotiewedstrijd streetdance, die doorgaat in de sporthal van Merelbeke, onder de laatste coronavoorwaarden, dus zonder publiek, we hebben toch 250 deelnemers en zo kunnen we dus wel een goede wedstrijd opbouwen, de bedoeling is dat ze hier hun promotiepunten halen om dan later dit jaar het BK en later ook het Vlaams kampioenschap te dansen".