woensdag 7 juni
25°C
4 km

Upkot-studenten planten toekomstboom

Vanmiddag hebben de studenten van Upkot en het Gents MilieuFront samen een toekomstboom geplant. Dat gebeurde aan het studentencomplex aan de Corneel Heymanslaan in Gent.

Bij Upkot wordt volop ingezet op duurzaam en circulair bouwen. Sinds 2020 bouwt Upgrade Estate, het bedrijf achter Upkot, gasvrij en worden bestaande energie-installaties verduurzaamd. Tegen 2035 willen ze ook de CO2-uitstoot tijdens het bouwen herleiden tot nul. 

Duurzame opwaardering van de stad
Deze toekomstboom, een winterlinde, past volledig in hun duurzame strategie, zeggen ze bij Upkot. “We gaan voluit voor een aantrekkelijke groene buitenomgeving", zegt Nele Van Damme van Upkot. "Zo tillen we niet enkel de leefkwaliteit van onze eigen huurders naar een groener niveau, ook de stad krijgt zo een duurzame opwaardering."

100 jaar
Een toekomstboom is een alleenstaande boom in een openbare ruimte die minstens 100 jaar kan groeien. “De winterlinde die we hier planten is er dus niet enkel voor de huidige generatie studenten, maar ooit ook voor hun kinderen en kleinkinderen”, besluit  Van Damme.