Uitbater en coach van fitnessclub in Oudenaarde aangehouden

Een onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft de uitbater en coach van een fitnessclub in Oudenaarde aangehouden na een grootschalige actie tegen humane doping. Tegen de fitnesszaak liep al een tijdje een onderzoek. 

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen viel op 31 mei jongstleden binnen in de fitnessclub, bij de hoofdverdachten en bij eventuele gebruikers. Er waren aanwijzingen dat de uitbater humane doping verkocht aan zijn klanten. Die zouden ook de nodige begeleiding gekregen hebben bij hun hormonenkuur. Bij de 41 huiszoekingen werden in totaal 42 verdachten gearresteerd. Vier van hen werden voorgeleid, en 2 bleven er aangehouden. Er werd een aanzienlijke hoeveelheid doping aangetroffen, net als voedingssupplementen en niet-conforme medicatie. Daarnaast werden 140.000 euro cash , een Porsche en een Rolex in beslag genomen, net als vijf vuurwapens met munitie, geluidsdempers en een wapenstok. 

Gevaar voor de gezondheid

Wie humande doping neemt, speelt sowieso met zijn of haar eigen gezondheid. Een verkeerde dosis kan leiden tot ernstige hartproblemen. Maar het is ook vals spelen naar concurrenten. Al die zaken nemen de Federale Gerechtelijke Politie en Justitie zeer ernstig. Acties zoals deze moeten waken over sporters hun gezondheid