zaterdag 15 juni
18°C
6 km

Tweede OCMW-crèche gesloten in Oosterzele

Op nog geen drie maanden tijd moet een tweede OCMW-kinderdagverblijf in Oosterzele de deuren sluiten. In februari werd de vergunning voor crèche Olio nog opgeheven na wantoestanden en nu sluit de gemeente ook kinderdagverblijf Bambaloe. Dat doen ze na een negatief verslag van de Zorginspectie. Het Agentschap Opgroeien moet nu een beslissing nemen of de kinderopvang terug kan openen of niet, tot die tijd blijft Bambaloe voor onbepaalde tijd gesloten.

In februari werd de vergunning voor het kinderdagverblijf Olio in deelgemeente Balegem opgeheven door het Agentschap Opgroeien. Op camerabeelden was te zien hoe kinderen hardhandig werden aangepakt. En nu bijna drie maanden later sluit er opnieuw een crèche van het OCMW in Balegem. Het gaat om kinderdagverblijf Bambaloe, dat 15 kindjes opvangt. De gemeente nam zelf de beslissing om te sluiten na een negatief verslag van de Zorginspectie. Commentaar wil de gemeente vandaag niet geven voor de camera, ze sturen enkel een persbericht.

Citaat persbericht gemeente Oosterzele: "In de betrokken kinderopvang werden bepaalde veiligheidsrichtlijnen onvoldoende toegepast. Ook werd niet pedagogisch correct gereageerd in situaties waarin kinderen richtlijnen niet volgden. De draagkracht van een begeleider en de samenwerking tussen de begeleiders onderling was niet genoeg gegarandeerd. Het Oosterzeelse bestuur wil dat geen enkel kind een risico loopt en heeft daarom besloten om vanaf maandag 8 mei geen kinderopvang meer aan te bieden bij Bambaloe".

Dat betekent dat verschillende ouders voorlopig geen opvang hebben voor hun kind. Het OCMW krijgt van het Agentschap Opgroeien ook geen toestemming om noodopvang te organiseren. Er wordt gezocht naar oplossingen binnen en buiten de gemeente Oosterzele. Het Agentschap Opgroeien had vandaag een overleg met de gemeente. Die moet nu aan het Agentschap laten weten welke maatregelen ze gaan nemen zodat kinderdagverblijf Bambaloe een veilige omgeving kan zijn voor de kinderen. Het Agentschap Opgroeien zal dan uiteindelijk een beslissing nemen. In het slechtste geval kan het kinderdagverblijf zijn vergunning verliezen.