zaterdag 24 februari
8°C
1 km

Tentoonstelling We (L) zijn jong te gast in Gent

In het voormalig Slotklooster in Gent staat sinds kort de rondtrekkende belevingsexpo 'We(l) zijn jong' opgesteld. Dat is een expo speciaal voor jongeren over het belang van je goed voelen. De jonge bezoekers komen er ook meer te weten over de nood aan een vertrouwenspersoon en de weg naar goede hulpverlening. De expo is een initiatief van TEJO, een Vlaamse organisatie die laagdrempelige therapeutische hulpverlening biedt.

De belevingsexpo We(l) zijn jong is bedoeld voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. De expo rust op drie pijlers. De jongeren worden uitgenodigd om hun stem uit te brengen in verband met deze drie pijlers. De drie pijlers zijn welzijn, rechtspositie en hulpverlening. En blijkbaar is zo'n initiatief hard nodig. Dat ervaren de vrijwilligers van TEJO, Therapeuten voor Jongeren. 

Hilde Gilbos, vrijwilliger TEJO : "De nood is zeer groot. Jongeren worstelen met allerlei problemen. De wereld is enorm complex geworden en die complexiteit die komt gewoon binnen bij die gasten in hun hoofd.Vele jongeren worstelen daar echt mee, weten niet waar naartoe. De belevingsexpo is opgezet om meer duidelijk te maken waar ze terecht kunnen. Ook dat ze hun stem mogen laten horen, dat ze recht hebben op hulp".

De tentoonstelling We (L) zijn Jong loopt nog tot tot 30 december in het voormalige slotklooster in de Theresianenstraat. .