Tentoonstelling met werk van Didier Peleman en Marc Vlerick in Trefpunt

Een opmerkelijke tentoonstelling in het Trefpunt in Gent. Daar opent vanavond de "Eerste tentoonstelling van een tekenaar met beperkingen en Didier Peleman".

De tentoonstelling toont het verzameld werk van tekenaar Marc Vlerick en Didier Peleman, een man van 53 met een licht verstandelijke beperking, maar een grote liefde voor tekeningen en poëzie. De twee vonden elkaar en zijn nu een maand lang te bewonderen in het het Trefpunt in Gent. 

Marc Vlerick, cartoonist: "Voor mij was dat ook een opportuniteit om samen met Didier te tekenen. Ik teken al gans mijn leven strips en cartoons. Maar met een goede maat van mij, Didier, die al een aantal jaren intensief bezig is, dacht ik, waarom niet. En we hebben een aantal tekensessies bij hem thuis gedaan en het resultaat hangt daar nu aan de muur. 

En dat resultaat is een mix van de typische Peleman-tekeningen, met de cartoons van Vlerick. Allemaal werkjes met hier en daar een hoek af, maar nooit kwetsend. 

Didier Peleman, tekenaar: "Nee, dat is niet de bedoeling.Het is eigenlijk de bedoeling om cartoons te maken, je weet dat de media, de krant ook zo'n grappige cartoons hebben. Maar de aanleiding, ik ben ook grappig. En als ik grappig ben, is Marc ook grappig".

insluiten