't Spelleke van Lierde vanavond in premiere

In Lierde gaat vanavond "Meueleks Moak'n" in première. Dat is het jaarlijkse satirische poppenspel van theatergezelschap "'t Spelleke van Lierde". Vijftien poppen en acht spelers vatten de lokale gebeurentissen van 2022 samen in een hilarische voorstelling. Zowel politici als de gewone Lierdenaar passeren er de revue. De laatste voorstelling dateert al van 2020, dus de goesting om te spelen is groot.

In "Meulekes moakn'n" steekt 't Spelleke van Lierde opnieuw de draak met opvallende lokale gebeurtenissen uit het voorbije jaar. De titel zou verwijzen naar windenergie en de energietransistie. Maar "Meulekes Moakn'n" heeft in Lierde ook haar eigen betekenis.

Marc Maroye - 't Spelleke van Lierde: "Meulekes moaken wil ook zeggen grote sier maken, uitpakken met geld en macht. Meulekes moaken is in de eerste plaats voor ons ambiance maken, leute maken, onnozel doen en de mensen plezieren".

Ook nu zijn de legendarische volksfiguren Tieste en Fluite van de partij, net als Pelagie de cafébazin. Samen met de champetter, meneer pastoor en het gemeentebestuur nemen ze 2022 op de korrel. Het is ook alweer drie jaar geleden dat er nog een voorstelling was.

Marc Maroye - 't Spelleke van Lierde: "Iedereen verwacht eigenlijk dat het gaat over corona, covid wat de mensen dus de laatste twee-drie jaar bezig gehouden heeft. We gaan het er heel duidelijk niet overhebben. We gaan het er zodanig niet over hebben, dat het er helemaal overgaat".