dinsdag 31 januari
8°C
9 km

't Kuipke zwaait Keizer Iljo uit

Het Kuipke gisteravond. 6000 supporters waren daar samen gekomen om Iljo Keisse een welgemeende "merci" te zeggen. De Keizer wordt er 40 en zet een punt achter zijn loopbaan als renner. Er wacht hem een zitje in de ploegwagen van Soudal-Quik Step. Maar niet zonder zijn laatste rondjes te rijden in ZIJN Kuipke. 

ljo Keisse hangt de fiets aan de haak, het is het einde van een mooie afscheidsvond voor de sympathieke renner uit Destelbergen. 
Symbolischer kan niet, zeker als hij van kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel ook nog de Keizerskroon op het hoofd krijgt. Het prubliek gaat uit zijn dak, het wereldrecord Iljo roepen wordt keihard gebroken. De avond zelf werd een bonte avond, met een gezonde mix van koers, muziek en babbels. Maar de organisatoren zorgden ook voor wat leuke filmpjes. Intussen passeren heelwat mooie namen de revue. Tom Boonen, Bert De Backer en Remco Evenepoel om er maar enkele te noemen. En er werd gisteren ook gekoerst. Iljo met een team Belgium vol jong aanstormend talent tegen een team vol buitenlanders met oa Cavendish, Viviani en Havik. En Iljo kreeg van zijn collega's een hoofdrol. In zijn allerlaatste koers achter de derny. Vanuit een compleet verloren positie op en over iedereen en eindigen met zijn gekende jump ...