zaterdag 15 juni
18°C
5 km

Sylvain en Agnes zijn 75 jaar getrouwd

Het was vandaag een wel heel bijzondere dag in het woonzorgcentrum De Zonnebloem in Zwijnaarde. Sylvain De Clerck en Agnes Steenbeke werden daar in de bloemetjes gezet voor hun albasten jubileum. 75 jaar getrouwd is dus, iets wat maar zelden voorkomt. In Gent zijn Agnes en Sylvain pas het tweede koppel dat hun albasten jubileum viert.

Na de bombardementen op Merelbeke tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde Sylvain met zijn ouders naar Mariakerke. Daar leerde zijn buurmeisje Agnes kennen.

Sylvain : "De achterkamer van haar huis, het venster. En het venster van mijn achterkamer, konden we elkaar zien. En zo is het begonnen. Zij zwaaien en ik zwaaien. Zo hebben wij elkaar leren kennen. En eens naar de cinema gaan, van twee tot vier. En met de schaapjes naar de weide".

 In 1947 gaven Sylvain en Agnes elkaar het jawoord en 75 jaar later zijn ze nog steeds samen.Het koppel viert hun albasten jubileum in woonzorgcentrum De zonnebloem in Zwijnaarde, waar Agnes verblijft. Agnes verklapt ons het geheim om zo lang samen te zijn.

Agnes: "Veel geduld moeten hebben. Veel geduld he manneke. Ook veel ziek geweest. Jij aan je nieren en dan aan je hart. We hebben het toch vol gehouden. Overal zijn er woorden. Soms was het een kalme zee, maar op die 75 jaar heeft het dikwijls eens gestormd ook hoor".