donderdag 8 december
3°C
183 km

Stoomcentrum ontvangt cast "Moord op de Orient Express"

Aan het Stoomcentrum in Maldegem is vanmorgen de cast voorgesteld van het nieuwe theaterstuk van Backstage Producties, het productiehuis van onder meer James Cooke. Vanaf 18 november wordt "Moord op de Orient Express", bekend van het gelijknamige boek van Agatha Christie, vertolkt door heel wat topacteurs. Wij gingen al eens op verkenning. 

Een meer toepasselijke locatie bestond er niet om de cast van Moord op de Orient Express voor te stellen. Eén na één komen de acteurs uit een oude wagon van de Orient Express gestapt aan de stoomtrein in Maldegem. Het is een verzameling van grote Vlaamse namen met in de hoofdrol, Agatha Christie-fan, Warre Borgmans als Hercule Poirot.

Warre Borgmans, acteur: "In de loop der jaren heb ik natuurlijk Poirot leren kennen. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat is dan iets dat zo ver van u af staat de je denkt: dat ga ik nooit spelen. En blijkbaar als je maar lang genoeg wacht, en het volhoudt, wordt het u op de duur toch in de schoot geworpen".

Producer James Cook

Naast Warre Borgmans spelen ook onder meer Barbara Sarafian, Marilou Mermans, Jan Schepens en Ianthe Tavernier mee.  Het theaterstuk wordt geregiseerd door Dirk Lavrysen en is een productie van Backstge Producties, het productiehuis van onder meer James Cooke.

James Cooke, producent: "De cast komt zeker op Agatha Christie af en niet op James Cooke. En dat is maar goed ook want ze gaan een stuk van Agatha Chrisite moeten brengen en niet van James Cooke. Daar ben ik ook blij om want dan voel je ook onmiddellijk dat ze zin hebben in zulke projecten. Dat geeft je alleen maar vertrouwen, ook als producent".

Moord op de Oriënt Express, vanaf 18 november in Theater Elckerlyc in Antwerpen