donderdag 13 mei
16°C
34 km

Stad Gent investeert in brandveiligheid: 9 scholen krijgen extra brandtrap

Negen Gentse stadsscholen krijgen minstens één nieuwe evacuatieweg. Daarnaast worden ook de plafonds aangepakt en worden extra branddeuren geplaatst. De Stad Gent investeert per school gemiddeld 140.000 euro om ze brandveiliger te maken. 

De brandveiligheid in de stadsgebouwen is één van de prioriteiten voor de Stad Gent. Daarom worden dit voorjaar 15 nieuwe brandtrappen geplaatst in 9 Gentse stadsscholen. Zo krijgen leerlingen van Freinetschool Het Trappenhuis, Jenaplanschool De Feniks, Basisschool De Toverberg, Basisschool Westerhem, het François Laurentinstituut, Basisschool De Stadspoort, Bert Carlierinstituut, Basisschool de Bollekensschool en Basisschool De Octopus binnenkort een extra evacuatieweg, in geval van nood.

Vertragen van uitslaande brand

Naast extra brandtrappen worden in sommige scholen de plafonds brandveiliger gemaakt en worden er extra branddeuren geplaatst. Dit alles kan helpen om een uitslaande brand te vertragen en leerlingen en leerkrachten sneller in veiligheid te brengen. De prijs van de werken verschilt van school tot school en gaat van 50.000 tot 300.000 euro. Gemiddeld investeert de Stad 140.000 euro per school.