donderdag 18 april
11°C
100 km

SK Deinze mag nieuwe tribune nog altijd niet gebruiken

Een nieuwe tegenslag voor voetbalclub SK Deinze in het dossier van de Dakota Arena, het stadion van de tweedeklasser. Gisteren besliste de burgerlijke rechtbank dat de nieuwe, tijdelijke tribune nog altijd niet gebruikt mag worden. Eerst moet de kwestie namelijk strafrechterlijk behandeld worden. Het is een nieuw hoofdstuk in de juridische strijd tussen de club en ondernemer Patrick Piens, die vorig jaar al klacht indiende rond de bouw van de tribune. Tweedeklasser SK Deinze heeft die tribune nodig om te voldoen aan de licentievoorwaarden voor de Challenger Pro League.

Augustus vorig jaar. In de Dakota Arena van SK Deinze zijn de werken volop bezig voor een nieuwe tijdelijke tribune.  Januari 2023. De nieuwe tribune staat te blinken in de zon, maar mag door een juridisch geschil met ondernemer Patrick Piens al maanden niet meer gebruikt worden. Gisteren besliste de burgerlijke rechtbank dat dat voorlopig zo blijft. En zo blijft het stadiondossier van SK Deinze dus aanslepen. Om zijn licentie voor profvoetbal te behouden moet de club 5000 zitplaatsen hebben, maar zolang het strafproces niet afgerond is, mag de club de nieuwe tribune dus niet gebruiken. Anders krijgt het een boete van 10.000 euro per dag. Van de Weghe verkocht SK Deinze vorig jaar aan de ACA Football Partners en is niet meer betrokken bij de dagelijkse leiding van de club, maar heeft wel een suggestie.

Denijs Van De Weghe, niet-uitvoerend voorzitter KMSK Deinze: "Ik zou zeggen, er zijn 15 thuismatchen per jaar. Men heeft misschien maar 2 of 3 keer die hoofdtribune nodig, want tot 4000 personen kunnen wij nu al binnen laten zonder de hoofdtribune te gebruiken. Dan moeten we misschien die 10.000 euro per dag toch maar betalen.
Tegen 15 februari moet de licentieaanvraag voor volgend seizoen ingediend worden en voorlopig voldoet de club dus niet aan de voorwaarden. Verhuizen naar een ander stadion zou een oplossing kunnen zijn, maar daar voelt Van De Weghe weinig voor".

Tegen 15 februari moet de licentieaanvraag voor volgend seizoen ingediend worden en voorlopig voldoet de club dus niet aan de voorwaarden. Verhuizen naar een ander stadion zou een oplossing kunnen zijn, maar daar voelt Van De Weghe weinig voor.