donderdag 8 december
3°C
166 km

Ronse is overlast aan station beu: "NMBS en Infrabel moeten ingrijpen"

De gemeenteraad van Ronse gaat bij Infrabel en NMBS aandringen om de overlast in en rond de stationsbuurt aan te pakken. Daarvoor zullen alle fractieleiders samen een motie opstellen. 

De motie komt er op initiatief van N-VA-fractieleider David Vandekerkhove. “Ik ben zelf een dagelijkse pendelaar en stel vast dat de sfeer in en rond het station met de dag onaangenamer wordt" zegt Vandekerkhove. "Cannabisgebruik, vandalisme, diefstallen, scheldpartijen… het is bijna dagelijkse kost. Vermits Infrabel beheerder is van de infrastructuur, moeten zij samen met de NMBS instaan voor een veilige omgeving.” 

"Dit overstijgt partijpolitieke spelletjes"
Binnenkort zullen alle Ronsische fractieleiders samenzitten om de motie op te stellen. “Door de handen in elkaar te slaan, kunnen we opnieuw tot een breed gedragen standpunt komen”, vertelt Vandekerkhove. “Een veilige stationsomgeving belangt iedereen aan. Dit overstijgt partijpolitieke spelletjes. Daarom roep ik mijn collega-fractievoorzitters op om in te gaan op deze uitnodiging.”

Camera's
Vandekerkhove wil dat Infrabel in de eerste plaats camera's installeert in de vernieuwde fietsenstalling, want de problemen daar zijn prioritair vindt de fractieleider van N-VA: "Amokmakers knoeien met de fietssloten, halen zadels weg, plooien fietswielen, stelen de fietsen, en ga zo maar door." Hij wil ook dat de spoorwegpolitie het druggebruik in de stationsbuurt aanpakt. 

"Niet bevoegd"
Infrabel heeft intussen laat weten dat dit niet binnen hun bevoegdheid valt en dat enkel de NMBS stappen kan ondernemen. Die laatste gaat alvast een voorlopige camera plaatsen.