Ronse hanteert nultolerantie tegen sluikstorten

Ronse gaat vanaf nu strenger optreden tegen sluikstorters. Met een opvallende campagne wil de stad de inwoners waarschuwen dat er vanaf nu nultolerantie geldt tegen sluikstorten. Wie op heterdaad wordt betrapt, riskeert een boete tot 750 euro. 

De stad Ronse heeft het gehad met sluikstorters. Elke dag wordt er wel een nieuwe illegale vuilnisbelt gemeld en de opkuis daarvan kost de stad jaarlijks zo`n half miljoen euro. Geld dat veel beter kan besteedt worden, vinden ze in Ronse. En dus werd er een nieuwe campagne op poten gezet om de inwoners te waarschuwen. Op een veertigtal plaatsen in het centrum van de stad, kan je sinds vandaag deze grote spandoeken zien hangen, met daarop de slogan `Sluikstorter, u wordt gezien`.

Patrice Dutranoit (CD&V), schepen van Milieu Ronse: "Wij zijn het effectief beu, in die zin is het niet echt een Ronsisch probleem, het probleem van sluikstorten stelt zich in heel Vlaanderen. Maar wij krijgen hier effectief ook iedere dag meldingen binnen om sluikstorten te gaan opruimen. Dit is niet plezant voor de inwoners van onze en ook niet voor de mensen die het moeten gaan opruimen. Daarom zijn we gestart met een campagne die de mensen duidelijk maakt dat we dit niet tolereren".

insluiten