woensdag 27 september
24°C
100 km

Robin (25) uit Lochristi wint 1 Jaar Gratis én 69.000 euro

Net geen 69.000 euro. Dat is het bedrag dat Robin De Clercq uit Lochristi vandaag of morgen op zijn bankrekening ziet verschijnen. De 25-jarige projectconsultant won gisteren het televisieprogramma '1 Jaar Gratis'. 

Zeven maanden lang moest Robin De Clercq zwijgen over zijn overwinning, want de opnames waren al in september vorig jaar. "De opname was 13 september en de 14de moest ik om 8 uur op kantoor zijn" zegt Robin. "Iedereen kwam dan bij mij staan 'En Robin, goed weekend gehad?' En ik zei dan 'Ja, niets gebeurd, niets speciaals.' Terwijl ik wist, ik heb gisteren 1 Jaar Gratis gewonnen."

"Meteen rolschaatsen gekocht"

Robin dankt de zege naar eigen zeggen aan zijn mensenkennis en tactisch inzicht. Vandaag of morgen zou de prijs op zijn bankrekening moeten verschijnen: Net geen 69.000 euro. "Het eerste wat ik daarmee gedaan heb, is rolschaatsen gekocht." zegt Robin. "Dat klinkt heel banaal, maar ik wilde echt heel graag rolschaatsen en dat is direct wat ik gedaan heb." Daarnaast wil hij na corona ook een weekendje organiseren voor zijn medekandidaten en wil hij ook wat geld aan goede doelen geven. Het grootste bedrag houdt hij apart voor de aankoop van een appartement in Gent.