woensdag 6 december
6°C
183 km

Richtpunt campus Eeklo bespaart 36% op energiefactuur

De provincie Oost-Vlaanderen slaat de handen in elkaar met de privésector, met als doel de energiefactuur te verlagen. Dat is ondertussen gelukt voor de school Richtingpunt campus Eeklo: de energiefactuur ligt nu 36% lager.

Energie houdt ons de laatste tijd helemaal in de ban. Ook de lokale besturen zoeken manieren om te besparen. Een manier is met een energiebesparingsproject. En dat had ondertussen al een positief resultaat voor het Richtpunt campus Eeklo, het vroegere Provinciaal Technisch Instituut in Eeklo.

Slimme investering
Richtpunt campus Eeklo ging het energieprestatiecontract aan met Wattson. Na de werken worden de gebouwen verder opgevolgd. Als blijkt dat de voorspelde energiebesparing nog hoger is dan op voorhand gedacht, dan deelt de provincie de winst met Wattson. Blijkt de besparing lager uit te vallen, dan past Wattson bij.

3 miljoen euro
De school kreeg een geïsoleerde buitengevel, nieuwe ramen en extra isolatie op het dak. De verlichting binnen is vernieuwd en er werd een warmtepomp geïnstalleerd. Een investering van meer dan drie miljoen euro. Uiteindelijk slaagt het de school in Eeklo erin om 36% te besparen op de energiefactuur.