Retopia wil de heropbouw van het Regenwoud ondersteunen

Bij Arne Quinze in Sint-Martens-Latem is vandaag Retopia voorgesteld. Geen nieuw artistiek werk van de kunstenaar, maar wel een project dat bedrijven en particulieren moet aansporen om de heropbouw van het regenwoud in Brazilië financieel te ondersteunen. Al is het ver weg, toch is het ook voor ons belangrijk dat het woud wordt hersteld.  Arne Quinze, die regelmatig in Brazilië verblijft en dat land als tweede thuis beschouwt, zet samen met Go Forest zijn schouders onder het project Retopia.

Vandaag start het project Retopia en dat is misschien wel het ideale moment. Brazilie heeft een nieuwe president en die wil het kappen van de bomen in het Amazonewoud een halt  toeroepen. En dat wil ook Retopia verwezenlijken. Zij willen het regenwoud helpen herstellen. Goforest is grondlegger van het project.

Sarah Parent – Go Forest: "Er blijft minder dan 15% over vandaag en we willen de Belgen al motiveren om daar een steentje bij te dragen. Want het is echt nodig en we hebben Arne Quinze als ambassadeur en dat is voor ons heel goed. Want Brazilië is zijn tweede thuis maar hij ademt ook natuur in zijn werken"

Tweede thuis .

Quinze is niet alleen ambassadeur van het project. Hij heeft ook ter plaatse met lede ogen moeten aanzien hoe het regenwoud stelselmatig kleiner werd.

Arne Quinze – kunstenaar: "Al 20 jaar zit ik daar al heel vaak. Ik werk daar al aan heel wat projecten met de lokalen samen en het is zo belangrijk. Het is wel een van de belangrijke longen in de wereld. En het gaat daar zo snel, de vorige president heeft daar echt zo veel ontgonnen. Alleen maar voor eigen gewin en dat is gewoon schandalig".

Retopia richt zich vooral op bedrijven die op die manier hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.